Persondatapolitik

Denne persondatapolitik beskriver, hvordan Scandidact ApS (Scandidact.dk, her også nævnt som vi, os, vores) indsamler, opbevarer og behandler oplysninger om dig. Persondatapolitikken gælder for alle de personoplysninger, som vi indsamler via scandidact.dk, samt for de oplysninger, du afgiver til os, når du besøger scandidact.dk eller kontakter os på telefon, mail eller chat.

Ved indsamling, behandling og anvendelse af dine persondata overholder vi altid alle relevante lovbestemmelser.

Den dataansvarlige for indsamling, behandling og anvendelse af dine personoplysninger på scandidact.dk er Scandidact ApS. Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte os:

Scandidact ApS
CVR-nr. 33629287
Skovdalsvej 4
8300 Odder
Tlf. +45 49 13 93 33
info@scandidact.dk

Indsamling af personoplysninger
Ordre/Anmodning om tilbud
Når du foretager et køb på scandidact.dk eller anmoder om et tilbud på én eller flere varer, indsamler vi oplysninger om dig, dvs. navn, postadresse, leveringsadresse (hvis den afviger fra postadresse), e-mail, telefonnummer, betalingsoplysninger og dit køb.

Dine kontaktoplysninger som navn og adresse har vi brug for i forbindelse med at kunne levere den vare som du har købt hos os, samt for at kunne administrere en eventuel returnering/reklamation. Din e-mail indsamler vi for at kunne sende dig en ordre- og leveringsbekræftelse. Dit telefonnummer bliver dit kundenummer hos os og bruges kun, såfremt det er nødvendigt at kontakte dig i forbindelse med behandlingen af din bestilling. Når du betaler for dit produkt, registrerer vi dit navn, dine kortdata/dit EAN-nr., din IP-adresse og købstidspunktet. Disse oplysninger anvendes og gemmes kun til betalingsafvikling og opfyldelse af den indgåede aftale, samt til efterforskning af svindel med eksempelvis betalingskort, hvis det er påkrævet.

Dine ordreoplysninger bruger vi også til at kunne opfylde vores bogføringsmæssige forpligtelser iht. bogføringsloven. Ifølge bogføringsloven har vi pligt til at opbevare disse informationer i minimum 5 år.

Ønsker du ikke at afgive de persondata, som vi indsamler for at gennemføre et køb, vil du desværre ikke have mulighed for at købe produkter af os.

Cookies
Når du besøger Scandidact.dk (også kaldet webshoppen), indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af webshoppen. Vi registrerer f.eks. hvilke søgetermer du indtaster, din IP-adresse samt informationer om hvilke undersider du har besøgt og hvor længe. Desuden indsamler vi tekniske informationer om f.eks. din browsertype og dit styresystem. Dette sker med henblik på at kunne optimere vores webshop samt for at kunne foretage målrettet markedsføring. Nogen af disse oplysninger er derudover nødvendige for at kunne udnytte alle webshoppens funktioner. Vi benytter cookies til indsamling af disse data. Klik her og læs hele vores cookiepolitik.

Nyhedsbrev
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dit navn, din e-mail og registrerer dine interesseområder. Endvidere giver du os lov til at sende e-mailmarkedsføring 1-3 gange om måneden alt efter dit valg af interesseområder. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og framelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeldelseslinket i bunden af det nyhedsbrev, du har modtaget, eller ved at sende os en mail på info@scandidact.dk.

Billeder
I forbindelse med events, der afholdes af Scandidact ApS, tages der billeder (stemningsbilleder). Billederne kan blive vist på Scandidact.dk, på vores Facebook-side og i nyhedsbreve. Formålet er at vise stemningen ved eventen samt at bruge billederne ved markedsføring af lignende events.

Brug af databehandlere
De personoplysninger, du afgiver til os, betragtes som fortrolige og behandles med største forsigtighed. Vi videregiver persondata til særligt udvalgte samarbejdspartnere. Vores samarbejdspartnere behandler eller anvender oplysninger under fortrolighed og efter ordre fra os. De må aldrig benytte data til andet formål, end det som vi har givet dem lov til.

Vi overlader data til tekniske samarbejdspartnere, som forestår drift, udvikling og hosting af servere og webshop. Vi overgiver derudover data til samarbejdspartnere i forbindelse med udsendelse af nyhedsbrev, forbedring af webshoppen, markedsføring samt til kommunikation via mail- og chatsystem. Derudover udleverer vi navn, adresse, e-mail og telefonnummer til det fragtfirma, der står for leveringen af din bestilling.

Dine personoplysninger videregives eller sælges på ingen måde til andre end vores samarbejdspartnere, med mindre der er tale om særlige omstændigheder, f.eks. krav om udlevering af data fra en dansk myndighed iht. dansk lovgivning eller et helt eller delvist salg af virksomheden. Videregives dine oplysninger i forbindelse med virksomhedsændringer, vil det ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.

Herunder kan du se eksempler på samarbejdspartnere, der behandler data på vegne af os:

- Salecto (webshop og hosting)
- MailChimp (nyhedsbreve)
- DSV (fragtfirma)
- GLS (fragtfirma)
- Google (statistik og analyse)

Dine rettigheder
Ifølge loven (indsigtsretten) har du ret til at henvende dig til os for at få at vide, om vi opbevarer oplysninger om dig og i så fald hvilke, hvad formålet med disse oplysninger er, hvem modtagerne af oplysningerne er, samt hvor disse oplysninger stammer fra.

Du kan henvende dig skriftligt til os på info@scandidact.dk eller pr. brev til vores postadresse. Sender du en indsigtsanmodning, skal du medsende dokumentation, for at du er den pågældende person. Vi besvarer din forespørgsel inden for 4 uger.

Såfremt dine personoplysninger er forkerte eller ufuldstændige, kan du altid få dem rettet/ændret (retten til berigtigelse). Bliver du opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, vi har registreret om dig, opfordrer vi dig til at kontakte os på info@scandidact.dk, så oplysningerne kan blive korrigeret/opdateret.

Du kan i nogle tilfælde få alle eller visse persondata slettet (retten til sletning), såfremt du ønsker det. I det omfang dine oplysninger er nødvendige, f.eks. for at vi kan overholde vores bogføringsmæssige forpligtelser, er vi ikke forpligtet til at slette dine personoplysninger.

Du kan altid tilbagekalde det samtykke, du har givet i forbindelse med modtagelsen af vores nyhedsbrev. Tilbagekaldelsen kan altid ske via et link i de udsendte nyhedsbreve (frameld mig nyhedsbrevet) eller ved at sende os en mail på info@scandidact.dk.

Du har altid mulighed for at henvende dig til os for at få dine personlige data udleveret i et almindeligt anvendt format samt til at overføre (portere) disse data til en anden dataansvarlig.

Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af de personlige data, som vi indsamler til brug for at forbedre funktioner på webshoppen og opbygningen samt til en eventuel direkte markedsføring (retten til indsigelse). I din skriftlige indsigelse skal du specificere, hvilken behandling du gør indsigelse imod.

Retten til at klage
Du kan altid klage over vores behandling af dine personlige data til Datatilsynet. Dette gør du ved at henvende dig til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, dt@datatilsynet.dk (mail) eller +45 33 19 32 00 (telefon).

Sletning af persondata
Oplysninger, du har givet til os i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, slettes, når du trækker dit samtykke tilbage (framelder dig nyhedsbrevet).

De oplysninger, du har givet til os ved afgivelse af din ordre (dvs. navn, adresse, telefonnummer, e-mail, evt. EAN-nr. og oversigt over bestilte varer) opbevarer vi i minimum 5 år.

Oplysninger indsamlet via Google om din adfærd på og ved brug af Scandidact.dk slettes automatisk efter 38 måneder.

Sikkerhed
Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes, samt mod at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at kunne udføre deres arbejde, har adgang til disse.

Ændringer i persondatapolitikken
Vi er til enhver tid berettiget til at lave ændringer i vores persondatapolitik. Du vil altid kunne finde en opdateret version af persondatapolitikken på Scandidact.dk.

11 Cookiepolitik

Denne webshop anvender cookies, dvs. når du besøger vores webside indsamles der oplysninger om dig, der bl.a. bruges til at tilpasse og forbedre webshoppens indhold og funktioner.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (læs her hvordan) og undlade at bruge vores webshop.

Ved fortsat at bruge websiden accepterer du brugen af cookies. Læs mere om vores brug af cookies herunder.

Firmadata
Scandidact.dk ejes og drives af:

Scandidact ApS
CVR-nr. 33629287
Skovdalsvej 4
8300 Odder
Tlf. +45 49 13 93 33
info@scandidact.dk


Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil/datafil – et stykke kode – som en webside gemmer på din computer, tablet eller smartphone, når du besøger websiden. En cookie er ikke et program, men en passiv fil. Den kan f.eks. ikke indsamle informationer fra din computers harddisk eller sprede virus og andre skadelige programmer. En cookie bruges til at holde styr på, hvad der sker under dit besøg på websiden og for at kunne genkende din computer, såfremt den vender tilbage til websiden på et senere tidspunkt.

Formålet med cookies på websiden
Cookies på webshoppen kan inddeles i fire kategorier: nødvendige, funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige.

De nødvendige cookies er med til at gøre webshoppen brugbar. Det gør de ved at aktivere grundlæggende funktioner som f.eks. side-navigation samt give adgang til de sikre områder af webshoppen. Uden disse cookies kan webshoppen ikke fungere ordentligt.

De funktionelle cookies sørger for, at webshoppen kan huske oplysninger, der ændrer den måde webshoppen ser ud eller opfører sig på, f.eks. om du er privat eller erhvervskunde.

Statistiske cookies hjælper os med at forså, hvordan du interagerer på Scandidact.dk ved at indsamle og rapportere oplysninger om din adfærd på webshoppen. Disse cookies registrerer også, om du tidligere har besøgt vores site, hvilken browser du bruger og lign. Vi bruger disse informationer til statistik samt til løbende at forbedre webshoppen.

Scandidact.dk bruger følgende typer af cookies:

Session cookies
Session cookies er nødvendige for at holde en forbindelse mellem din computer og vores webside. De bruges f.eks. i forbindelse med indkøbskurven – her er det session cookies, der husker, hvad du har lagt i indkøbskurven, indtil du går til kassen. Hvis du har slået cookies fra i din browser, vil din indkøbskurv være tom, når du klikker dig videre til kassen. Session cookies slettes igen, når du lukker din browser.

Persistent cookies
Persistent cookies gemmes på din computer og bruges til at huske et valg, du har foretaget. Eksempelvis hjælper denne form for cookies websiden med at huske dine indtastede oplysninger og valgte indstillinger, når du besøger websiden igen i fremtiden. Dette resulterer i en hurtigere og mere bekvem adgang, da du eksempelvis ikke behøver at logge ind igen.

Performance cookies (statistik)
Disse cookies hjælper os med at forstå, hvordan brugerne interagerer med vores webside ved at indsamle og rapportere informationer anonymt til brug i statistisk analyse. Eksempelvis bruges disse cookies til optælling af antallet af besøgende, til at se en liste over interne søgninger og til at vise, hvilke undersider brugerne oftest besøger. Performance cookies bruges kun til at forbedre websiden og driften af denne.

Nogen af disse cookies er genereret af vores webside og kan kun ses af os. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle data, der kan henføres til den enkelte bruger. Andre performance cookies stammer fra Google Analytics. Oplysningerne - (trafikdata, herunder din IP-adresse) – genereret af Google Analytics sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Sådan slettes eller blokeres for cookies
Du kan altid blokere for cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne, afhænger af hvilken browser du anvender. Vælger du at blokere for cookies, skal du være opmærksom på, at der er mange af websidens funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at websiden kan huske de valg, du foretager.

Cookies, du tidligere har accepteret, kan til enhver tid slettes fra din computer. Dette kan du gøre i din computers internetindstillinger. Fremgangsmåden afhænger af, hvilken browser du anvender. Få hjælp til at slette eller blokere cookies her.

Opdateret 22. juni 2018