Forrige
Vælg variant (5)
Næste

PH-papir og indikatorer

På vores webshop fører vi mange pH-indikatorer til at aflæse pH-værdien af forskellige stoffer. Vi fører både produkter, som simplet of effektivt måler en pH-værdi på en papir eller vi har mere avancerede produkter, der måler den nøjagtige pH-værdi af vand eller bakterier. Alle vores varer har en gratis returneringsret, så hvis du fortryder et køb, kan du altid sende det tilbage til os – uden beregning.

Vis som Gitter Liste

13 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvordan bruger man PH-papir?

En pH-indikator er et kemikalie, som skifter farve, når det tilsættes en væske. Denne farveændring gør det muligt at bestemme pH-værdien af en denne væske. PH-skalaen går fra 0-14, som alle markerer en pH-værdi. Når man introduceres til denne praksis, er det nemmeste at måle pH-værdien vha. et pH-papir. Disse købes ofte til formål i skolemæssigt regi, da man nemt drypper lidt væske på papiret og aflæser dets farve som pH-værdien af stoffet.

Hvis væsken er sur, vil pH-værdien være mellem 0-6. Sure midler bruges ofte til fjernelse af kalkpletter. Hvis væsken er neutral vil pH-værdien ligge på ca. 7. Hvis væsken er basisk har det en pH-værdi på 8-14. Basiske midler kan f.eks. fjerne fedtpletter.

Et af de oftest benyttede pH-indikatorer er væsken bromthymolblåt, som er et reagens, der i vandig opløsning har et omslagspunkt på 6-7,6. Vi fører bromthymolblåt på webshoppen.