Enzymer
Leder du efter enzymer til din undervisning? Enzymer er proteinstoffer, som findes i alle plante- og dyrevæv. Enzymer er vigtige for kroppens forskellige funktioner og indgår blandt andet i nedbrydning af kemiske stoffer i mavesækken samt opbygning af muskler.
Hos Scandidact fører vi et bredt udvalg af de mest solgte enzymer og er typisk i stand til at levere fra dag til dag. Er du i tvivl om, hvilke enzymer du leder efter, og hvordan de bruges i undervisningen? Læs med længere nede og få lidt inspiration.
Enzymer er kroppens værktøj
Enzymer fungerer som kroppens værktøj og bruges til både at opbygge og nedbryde molekyler. Ved opbygning er enzymer i stand til at sætte to molekyler sammen, mens de ved nedbrydning er i stand til at klippe i større molekyler og opdele dem i mindre dele.
Enzymer i leveren
Rundt omkring i kroppen findes forskellige enzymer med hver deres specifikke funktioner, herunder blandt andet i musklerne, mavesækken, tarmen og leveren. I leveren er der f.eks. både enzymer til nedbrydning af alkohol og enzymer, der gør det muligt at optage medicin og samtidig udskille affaldsstofferne med urinen.
Enzymer i fordøjelsen
Enzymer har stor betydning for kroppens evne til at nedbryde de ting, vi spiser. I munden blandes maden med spyt, som indeholder kulhydrat- og fedtnedbrydende enzymer. Herefter ender maden i mavesækken, hvor andre enzymer nedbryder maden til endnu flere dele og gør det muligt for tarmen at optage maden.
Alt du skal bruge til forsøg med enzymer
Hos Scandidact har vi et stort udvalg af både enzymer og redskaber til forsøg med enzymer i undervisningen. Foruden forskellige slags enzymer har vi også sensorer, bryganlæg og all-grain kits til ølbrygning.
Enzymer:
- Pectinase
- Amyloglucosidase
- Osteløbe
- Termamyl
- Cellulase
- Neutrase
- Lipase
- Pepsin
Sensorer:
- CO2-sensor
- Ilt- og væskesensor
- PH-sensor
- Spektrofotometer
Bryganlæg:
- Basic bryganlæg
- Deluxe bryganlæg
Guide til forsøg med enzymer
Er du interesseret i lidt inspiration til, hvordan du kan inkorporere enzymforsøg i din undervisning? I så fald har vi udviklet en guide til forsøg med enzymer, hvor du også kan læse lidt om de forskellige enzymklasser, og hvordan de virker.
Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål angående enzymer eller andre af vores produkter, så må du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vi har altid en dygtig medarbejder siddende klar til at vejlede og rådgive på tlf. +45 49 13 93 33 eller [email protected].