Forrige
Vælg variant (7)
Næste

DNA-modeller

DNA fungerer som evolutionens byggesten og er på den måde en central del af fundamentet for alt liv. Når mennesker, dyr og organismer reproducerer, kopieres DNA’et til afkommet, og på den måde videregives forældrenes genetiske informationer til næste generation.

En DNA-model er et fantastisk stykke didaktisk udstyr, som kan hjælpe dig til at anskueliggøre, hvordan DNA er struktureret. Se vores forskellige DNA-modeller igennem her på siden, og find den model, der passer bedst til dig og din undervisning.

Vis som Gitter Liste

9 produkter

Faldende orden
pr. side

Hvad er en DNA-streng?

DNA-strengens opbygning er en lang, dobbelt helixstruktur bestående af to parallelle strenge, der er sammenviklet som en spiralstige. Hver streng består af en række nukleotider, som igen består af en fosfatgruppe, en deoxyribose-sukkergruppe og en kvælstofholdig base. Der er fire kvælstofholdige baser i DNA: adenin (A), cytosin (C), guanin (G) og thymin (T). Baserne danner par med hinanden og skaber grundlaget for DNA'ets dobbeltstrengede struktur, hvor A parres med T, og C parres med G.

 

DNA-modeller til undervisning

Hos Scandidact kan vi tilbyde DNA-modeller i flere forskellige størrelser og detaljegrader. Du kan med andre ord udvælge netop den DNA-model, som passer bedst til dine elevers niveau og til den type undervisning, du har planlagt. Med en DNA-model gøres de mikroskopiske størrelser lettere at forstå, og på den måde øges dine muligheder for at inddrage og involvere dine elever. Vores modeller af DNA-strengens opbygning er solide og godt konstruerede, og derfor kan du altid være sikker på, at udstyret holder til daglig brug.

 

Undervisning om DNA i elevernes øjenhøjde

Undervisning om DNA giver elever en dybere forståelse for livets fundamentale principper. I den forbindelse kan DNA-modeller fungere som et afgørende hjælpemiddel for undervisere, der ønsker at flytte det komplekse emne ned i elevernes øjenhøjde ved at gøre 

DNA-strengens opbygning mere håndgribelig.

 

Derfor skal DNA være en del af undervisningen

  • Grundlag for arv og evolution: At forstå DNA's rolle i arv og evolution er afgørende for at forklare mangfoldigheden af livsformer, og hvordan egenskaber overføres fra generation til generation.
  • Molekylær biologi: DNA er nøglen til at forstå molekylærbiologi. Ved at lære om DNA får elever indsigt i, hvordan proteiner, enzymer og andre biologiske processer fungerer.
  • Forskning og teknologi: DNA spiller en central rolle i moderne bioteknologi og medicinsk forskning. Elever, der er bekendte med DNA’ets struktur og funktion, er bedre forberedt til at forstå og deltage i den seneste forskning.

 

Holdbart udstyr der er nemt at bruge

Vi har i mange år leveret didaktisk udstyr til undervisningsinstitutioner, hvilket har givet os en solid forståelse for hvilken kvalitet, der er brug for i en undervisningssituation. Derfor kan du roligt bestille dine DNA-modeller her på vores side og se frem til at modtage en holdbar og højst anvendelig model af DNA-strengens opbygning.

Vi tilbyder desuden dag til dag-levering og gratis returnering, hvis du eksempelvis finder ud af, at den bestilte DNA-model er for lille eller for stor. Tag et kig i udvalget, og køb din DNA-model til snarlig levering.