Udendørs huskespil

Er du på udkig efter flere aktiviteter til lidt hurtig og nem udendørs-leg? Eller har du brug for at give børnene lidt ekstra motivation til at gå udenfor? Dette sjove Huskespil er den perfekte aktivitet til Naturens Dag d. 9. september 2018.

Det kan spilles i den klassiske udgave, men vi giver dig bud på 3 andre sjove varianter, når der skal veksles lidt i rutinen.

Jeg har set børnene spille dette spil på svenske børnehaver mange gange, og det er en perfekt aktivitet at tage udenfor! Huskespil giver hjernen en god træning og er sjov for børn i alle aldre. Efter at have lært spillets regler, kan ældre børn nemt spille dette spil uden en voksens indgriben, og måske endda finde på deres egne variationer af legen.

 

Materialer:

5-15 naturlige genstande
Spand til indsamling af de naturlige objekter
Bind for øjnene
Hvidt lagen eller tæppe (valgfrit)
Kørselsvejledning:

 

Instruktioner:

 

1. Gå en tur og saml 5-15 genstande fra naturen. Barnets alder bestemmer, hvor mange objekter du har brug for; Jo flere objekter, jo større er spillets vanskelighed. Prøv at vælge objekter med tydeligt forskellige funktioner og teksturer, f.eks. nødder, blade, pinde, fjer, sten og blomster.

2. Spred det hvide lagen/tæppe/klæde ud på jorden. Læg tingene ovenpå og dæk med det andet klæde.

3. Når barnet er klar løftes det øverste klæde og du giver det et par minutter for at huske objekterne, og giv derefter barnet bind for øjnene. Fjern en af ​​objekterne, fjern derefter bindet. (Hvis mere end et barn spiller hukommelsesspil, så lad dem bestemme, hvilke objekter der skal fjernes.

4. Lad barnet gætte hvilken ting der mangler.

5. Læg den manglene ting tilbage på tæppet og start forfra med trin 3. Du kan evt. flytte rundt på tingenes pladser. Du kan også blive ved med at tage ting væk uden at lægge dem tilbage - så bliver det gradvist nemmere og nemmere.


Variation 1: Spil spillet baglæns ved at lægge 5 ting på klædet og tilføje objekter til arket, en efter en.

Variation 2: Spil spillet i henhold til de oprindelige regler, men lad det bindet blive for øjnene under gættedelen. Barnet skal således gætte hvilken ting der mangler ved at røre ved dem. Dette er en fantastisk måde at udfordre et ældre barn ved at tilføje en sværhedsgrad! 

Variation 3: Hvis du spiller spillet med mere end et barn, så giv dem alle bind for øjnene og se hvem der kan tænke på det manglende element først. Da dette gør spillet mere konkurrencepræget, kan denne variation være bedre egnet til ældre børn.