Fang selv dine østers

 

Når de varme måneder rinder ud er det igen sikkert at fange østers i de danske farvande - man bør dog altid undgå fangstpladser tæt på byer og rensningsanlæg.

Hvad skal du bruge?

Den erfarne østersjager medbringer redskaber, der letter fangsten og beskytter mod kulden – uden redskaber kan østersjagten gå hen og blive en kort affære.

Skal du ud og fange østers i de kolde måneder, kan det godt svare sig at være iført waders - de beskytter mod kulden, så du kan opholde dig i vandet i længere tid.

Det er også en god ide at medbringe handsker, da østers kan have meget skarpe kanter som let river våde fingre op.

Med en stålsi monteret på et træskaft er du godt på vej - men vil du være ekstra godt klædt på, så prøv vores sigte med krydsforstærkning, der har vist sig at være et hit blandt østers-jægere. 

Husk også at medbringe et par spande til at opbevare dine østers i.

Østers kan leve 14 dage uden vand, hvis de bliver opbevaret køligt, f.eks. i køleskab.

De bedste steder at fange østers

Du kan fange østers flere steder i Danmark. Der er flest ved Vadehavet og i den vestlige del af Limfjorden, hvor du kan gå ud i vandet og tage dem direkte op fra bunden, men også Isefjorden og Horsens fjord siges at have gode fangstpladser.

I Limfjorden kan du finde to slags østers. Både den hjemmehørende europæiske østers, som er rund i skallen og lys i kødet, og den invasive stillehavsøsters, som er mere aflang og mørk i kødet.

 

Rigtig god jagt!